Lopper eller Lus?

Nå er sommeren på hell, og strikkelysten på vei oppover.

Som så mange andre, så likte jeg veldig godt Pinneguris nye kofte Loppa. Det er en kofte/jakke strikket ovenfra og ned. Ettersom lusene blir opp-ned når man strikker har hun kalt dem Lopper istedetfor lus.

Jeg strikker jakken i Pickles Pure Wool fra lageret (ja, jeg har et velfylt garnlager) på pinne 3,25. Hovedfargen er lys grå. Sorte kontraster og mønsteret går i blå, grønn og lilla.

Lurer litt på hva dere andre mener om at lus (og forsåvidt alle andre masker) kommer opp-ned i forhold til tradisjonell strikk.

Har det noen betydning hvilken vei maskene går?

Jeg elsker å strikke ovenfra og ned. Det er så enkelt å tilpasse, og man kan strikke uten å måtte montere et eneste sting etterpå. Har strikket masse gensere og jakker på denne måten og alle er blitt akkurat som jeg ville. Men opplevde en episode i fjor da en anerkjent strikkedame kastet et blikk på Fana-jakken min i Kauni før hun sa: “den kunne jo vært fin om ikke maskene hadde vært feil”.

På bildet under har jeg satt sammen lopper og lus… i mitt hode er ikke det ene noe bedre enn det andre, men som jeg skrev over så lurer jeg litt på hva andre mener om det.

Det andre prosjektet er en Setesdalskofte med rundfelling. Skulle jo vente med å begynne til jeg var ferdig med Loppa… men så kom pakken med det nye garnet Tumi som jeg ikke hadde prøvd før. Så da måtte jeg bare prøve litt. Og litt til. Og nå sliter jeg med å legge den fra meg for jeg er helt forelska i det garnet som er så fantastisk mykt og deilig. Men får prøve å paralellstrikke litt.

Vurderte å starte bakfra i mønsteret og strikke ovenfra og ned, men endte opp på den tradisjonelle måten nedenfra og opp med lus istedet for lopper.

Setesdalskofte med rundfelling altså, strikkes i Tumi fra Rauma på pinne 3.

Leave a Reply