Vurdering av juleblader i Oktober – del 2

Nå er det vel på tide å vurdere de 3 siste Oktober-julebladene mine. Mulig det finnes flere, men de 6 jeg har gjennomgått er iallefall alle som de hadde på nærbutikken allerede i Oktober.

Her er de bladene jeg har vurdert under:

 

Alt om JULEN fra Norsk Ukeblad, 123 sider, kr. 79,-

Noe av det positive med dette bladet er at det er ganske lite reklame, god tradisjonell julestemning og mange ideeer og oppskrifter. Det er fin variasjon imellom interiør, pynt, håndarbeid, mat og blomster.

Det som trekker ned er at ideene er ganske “enkle”, mye striesekker og tre bær og kuler på en ståltråd. Når det gjelder strikkemønsterene var minst 4 av prosjektene fra Drops/Garnstudio, som du finner gratis på nettet. Bladet inneholder heller ikke noe veldig nytt eller moderne, og kunne vært juleblad for hvilket som helst år de siste 15 årene. Bladet inneholder samme tøfler som i Allers-ideer under, litt skuffende at man finner det samme i bladene.

Konklusjon: Et helt ok, traust og tradisjonelt juleblad. Koselig å bla i, men ikke så veldig spennende. Hent ned noen gamle blader fra loftet, så oppnår du omentrent det samme. Men for all del en hyggelig bladstund likevel.

 

Tara Juledrøm, 130 sider, kr 69,-

På den positive siden er dette bladet en tier billigere enn de andre julebladene. Dette bladet slår nok best an hos de som mest “styler” og pynter til jul. Ikke hos de som ønsker å lage ting selv til jul. Det er mange fine bilder og god julestemning. En det spennende tips til spiselige julegaver som du kan lage selv.

Litt mere negativt for oss som liker å lage ting selv er at dette bladet nok ikke er myntet på oss. Her er det ikke noe håndarbeid, men tips til festen, vinen og pynten. Og masse reklame. Både tradisjonell reklame og sider med kjøpetips.

Konklusjon: Dette bladet er nok mere beregnet på de tradisjonelle interiørblad-leserne, interiørbloggere etc. Jeg synes det var et hyggelig lesestoff og fant noe konfekt jeg fikk lyst til å prøve å lage. Og terningkastet under kan nok virke noe urettferdig, men det er satt ut fra mitt håndarbeids-ståsted. Og ettersom det ikke finnes en nål eller tråd her, så kan jeg ikke gi noe mer.

 

Allers-ideer, 98 sider, kr 75,-

Positivt med bladet er at det er lite reklame, mange prosjekter, fin julestemning og en god blanding av pynt, interiør, håndarbeid, mat, blomster og kjøpetips. En del koselige prosjekter som jeg ikke har sett tidligere. Fikk lyst å strikke både votter og nisser. Og den Ostekaken med pepperkakebunn bare må jeg lage til jul.

På det negative siden er dette, i likhet med bladet fra Norsk Ukeblad over, ganske tradisjonelt og kunne tilhørt et hvilket som helst av de siste 15 årene. Jeg tenkte å strikke selbuvottene som kjærestevotten tilhører, men det viser seg å kun være oppskrift på kjærestevotten og ikke enkeltvottene som de jo nødvendigvis på ha på andre hånda. Her er oppskrifter fra Drops/Garnstudio som ligger gratis på nettet, og oppskrift på de samme tovede tøflene fra Arne & Carlos som i et annet juleblad. Bladet er litt tynt (få sider) sammenlignet med noen av de andre bladene.

Konklusjon: Et tradisjonelt juleblad med god stemning og mange fine tips og ideer. Men ikke så veldig nytt og moderne. Likevel var det en del ting her som appelerte til meg og terningkastet blir en sterk 3-er, nesten 4. Og jeg vurderer bladet som det nest-beste julebladet denne Oktobermåneden. Et hyggelig blad og koselig lesestoff.

 

Totalvurdering av alle 6 julebladene.

1. Kamille Juleideer, for meg utvilsomt det beste julebladet hittil i år.

2. Allers ideer, et ørlite hakk foran de 2 neste på liste

3. – Delt 3. plass mellom kk Jul og Alt om JULEN fra NU.

5. Tara Juledrøm, et fint blad, men vi er nok ikke helt i målgruppa

6. Utvilsomt årets versting og jumboplass på Familien Juleideer.

Leave a Reply