Retro kjærestegenser på raske pinner

Onsdag denne uka var jeg på boklansering av "To raske pinner" av Kristin Wiola Ødegård, på Gyldendal forlag.

Falt pladask for et par av modellene og måtte selvsagt kjøpe boka. Jeg la planer om å begynne på Retrogenseren til kjæresten.

Torsdag stakk jeg ut i lunchpausen til Sandvika Storsenter for å kjøpe garn (de fargene jeg ikke hadde selv da). Mesteparten Nepal, samt en syrlig grønn Pt2. Fortvilelsen var stor da de ikke hadde mere enn 2 nøster i den lysegrå bunnfargen. Men ettersom det er mønster på begynnelsen så kjøpte jeg dem så jeg kunne komme i gang.

Så jo kjapt at dette gikk radig, og at jeg kom til å gå tom for garn iløpet av helgen. Så fredag etter jobb kjørte jeg innom Tjorven på Majorstua. Der hadde de bare 3 nøster igjen av den lyse grå, så jeg kjøpte restopplaget der også… kunne iallefall komme et stykke videre.

Fredags kveld nærmet jeg meg slutten på bolen og også på garnet. Gode råd var dyre.

Lørdags formiddag var det bare å reise til Bentes Botique på Bjølsen. Og der fant jeg til slutt nok grått garn så jeg kunne få gjort ferdig genseren. Lykken viste seg jo også å være på min side da jeg fikk samme innfargingen på alle tre steder (!).

Seint lørdags kveld var jeg ferdig. Så da gjensto bare trådfesten i dag (søndag)

Det var definitivt det kjedeligste på hele genseren… Men ble da ferdig og fikk tatt bilder av kjæresten i ny genser mens det ennå var lyst i dag. Han var kjempefornøyd med den nye genseren sin.

Kjekk mann i kjekk genser. Og jeg synes pinnene var raskere enn forventet, så det passet jo med tittelen på boka.

Hadde riktignok litt å utsette på mønsteret, det virket som det var skrevet ned i en fei, og ikke gått grundig nok igjennom. Ikke noe problem å skjønne når man har strikket sin dose gensere, men hadde jeg vært nybegynner hadde jeg nok hatt noen stopp underveis. Har skrevet litt om det på Ravelry her.

Om du også vil strikke en slik genser, så kan du nå få kjøpt Nepal her hos oss på Woolspire.

Leave a Reply