Status på Wiolakofta

Ikke så mye strikkerier å skrive om akkurat nå. Jeg pusler i vei med Wiolakofta. Det går ikke så fort når det er mønster hele tiden, men det går da framover…

Sånn ser kofta ut akkurat nå:

Jeg har valgt å gjøre en del endringer i forhold til mønsteret;

Den størst endringen er at jeg strikker ovenfra og ned. Snur mønsteret og begynner å lese bakerst om halskanten og øker i raglan istedetfor å felle.

Originalgarnet er Peer Gynt. Men jeg er redd det blir en altfor varm/tykk kofte for meg. Det er mønster over hele og dobbel Peer Gynt blir jo rimelig tett. Har derfor valgt å strikke med Pickles Pure Wool. Tar derfor utgangspunkt i en størrelse større enn jeg ellers. ville ha gjort. (Kunne kanskje gått opp 2 størrelser også, men ønsker at den skal bli litt tettsittende).

Det negative med tynnere garn er at mønsteret ikke blir like "utfylt" så maskene er ikke like tydelige. Men jeg håper det bedrer seg littegranne etter vask.

Ettersom jeg ikke er like flat foran som på ryggen, så har jeg valgt å ha 5 masker ekstra på hvert forstykke i forhold til det som er oppgitt.

Den lille ruteborden øverst har jeg strikket i turkis og brun, ikke i turkis og petrol. Ettersom dette var det eneste stedet på jakken den petrolfargen skulle brukes, så fant jeg ut det var like greit å gjenbruke den brune.

Jeg har også utelatt den ene brun/gule ruteborden oppe. Rett og slett fordi jeg synes det ble roligere uten. På bildet jeg falt for hadde jeg ikke sett den heller, ettersom borden på ene siden var dekket med borderier og andre siden med hår:

Vet ikke helt om jeg skal prøve å hekle stolper som oppskriften sier, eller om jeg skal strikke dem. Men jeg vil iallefall prøve å ha knappene like tett som på originalen, samt bruke knapper i 2 farger som vist.

Jeg er også litt usikker på broderier, og heller nok mest til å utelate hele broderingen.

Jeg er derimot litt over gjennomsnittet interessert i å få knapper og knappehull til å passe, så jeg håper jeg klarer å få den brune borden til å se rett ut også når knappene er igjen. Egentlig en liten detalj, men er man sånn som jeg, så hadde jeg irritert meg litt om resultatet hadde vært som originalen (se under). Dette er også årsaken til at jeg kvier meg for å hekle stolper. Ikke sikker på om jeg har like mye kontroll på resultatet som om jeg strikker. For jeg er nemlig ingen stor hekler.

Er også redd for at ermehullene er litt små, men om det viser seg å være tilfelle kommer jeg til å sy noen sømmer med symaskinen under ermhulene og klippe hullene litt større. Noe opprekking er ikke aktuelt 🙂

Kofta er iallefall helt fantastisk fin. Og blir min noe i nærheten av dette, så skal jeg si meg fornøyd.

At jeg nok egentlig ikke kler disse brune, gule og gusjegrønne tonene (for ikke å snakke om den hudfarga kanten) prøver jeg ikke å tenke så mye på

Nå er det endelig snart helg, og jeg skal bruke noen timer av den på å komme lengre ned på bolen! Vi har en helg med alle tre guttene, og i dette fantastiske været er det vel obligatorisk å finne på noe ute også, så strikketiden blir nok mest på kvelden.

Skal du gjøre noe spennende i helgen?

Leave a Reply