Påskekos – Snickerskake

Må slenge inn en liten kakeanbefaling i disse kose-dagene… Snickerskaken falt virkelig i smak her i huset og både små og store langet inn så mye de orket. Og med 10 personer i hus så blir det ikke mye igjen etter ettermiddagskaffen (eller teen som det egentig er med disse britene)

Fikk nytt kakefat av svigermor, så da måtte jeg jo bare finne på noe som passet til fatet. Og ettersom jeg ikke er noe på Verdens Beste, så ble det denne.

Bunn:

  • 5 eggehviter (gjem plommene til kremen)
  • 4 dl sukker
  • 30 stk vanlige Ritz-kjeks
  • 250 gram peanøtter (brukte en 350 grams pose fra Polly og hadde resten til pynt)
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1,5 ts vaniljesukker

Eggehviter og sukker piskes lenge og vel til stiv marengsmasse. Mens disse piskes knuses peanøtter og Ritz kjeks grovt (jeg brukte to brødposer utenpå hverandre og et kjevle som jeg banket og slo litt på til det inni var passe knust). Fold bakepulver, vaniljesukker og kjeks/peanøttmassen inn i marengsen, bre utover på en stor bakepapirkledd langpanne og stek på 170 grader i 20 minutter.

Del bunnen i 2 mens den er varm og la den deretter gjerne avkjøles på rist.

Krem:

  • 5 eggeplommer
  • 4 ss melis
  • 1 plate kokesjokolade
  • 1 pk fløte (3 dl)

Smelt sjokoladen i vannbad og la avkjøles litt mens du lager resten. Pisk eggeplommer og melis til eggedosis. Pisk fløten til krem. Og bland alt forsiktig.

Legg den ene halvparten av bunnen nederst, halvparten av kremen oppå, litt peanøtter (pass på du har nok til pynt på toppen), så den andre halve bunnen og resten av kremen på toppen. Pynt med peanøtter.

Så er det bare å ta imot hyllesten! Enjoy!

******

På strikkefronten har Wiola ligget brakk, men har strikket litt på Moonraker-sjalet. Nå skal jeg bare strikke til jeg er tom for sort garn. Håper det blir to seksjoner med blomster til, men det gjenstår å se.

Leave a Reply