Nancy Top-down genser – del 4

Nå har jeg brukt et par uker på å finne ut hva jeg skulle gjøre nede på Nancy-genseren min. Jeg er overhodet ikke sikker på at jeg har gjort det rette valget, men har iallefall tatt et valg så jeg kommer meg videre. Og jeg takker for masse innspill, både her på bloggen og på Instagram.

Tror det hadde blitt lekkert med helt grått uten bord, men kom fram til at det ble litt for kjedelig, og at jeg ønsker å ha den typiske Nancy-borden nede.

Det hadde sikkert også vært fint å gjøre det samme som i halsen, altså lage en overgang til petrol vrangbord. Men jeg er litt redd det kunne sett ut som et bredt belte akkurat der man er bredest fra før.

Så jeg endte opp med å velge bord, med grått både over og under. Dette er i samsvar med hva de fleste på Instagram mente, men ikke helt i takt med dere som kommenterte på bloggen, hvor petrol vrangbord var overlegen. Men jeg har lest alle kommentarer og tenkt mye.

Men før jeg kunne begynne på borden måtte jeg sjekke maskeantallet. Jeg telte 258 masker (som også stemmer med det jeg har skrevet under del 2 her i bloggen). Borden går over 4 masker, så da stemmer det ikke helt. Jeg valgte derfor å felle en maske i hver side før borden slik at jeg nå har 256 masker.

Neste valg var å finne ut hvilke farger som skulle være hvor. Jeg visste jeg ville ha med den gusjegule og petrol. Så var det enten hvitt eller mellomgrått. Hadde jeg valgt mellomgrått, så hadde alle fargene vært mørkere enn genseren… så jeg bestemte meg for hvitt.

Ettersom det er vanskelig å se noe kontrast mellom det hvite og lys grå helt inntil hverandre, så ble det hvite inne i borden. Så her er resultatet.

Har så skiftet til pinne 2,5 (resten er strikket på 3,0) og strikket et par omganger vrangbord (2rett/2 vr). Så da gjenstår det et par kvelder til med vrangbord, så kan jeg kanskje begynne på ermene i helgen (håper jeg – har vært litt for lite strikketid i det siste).

Leave a Reply