Ull&omtanke

Ull&omtanke er en sak jeg brenner litt for. Fra første gang jeg så noe om dette så har dette prosjektet brent seg litt inn hos meg. Synes tanken er så fin. Det går ut på å strikke lapper til varmende tepper som gis ut til kreftpasienter under behandling.

Jeg syntes derfor det var for galt at Oslo ikke hadde noen egen avdeling i dette prosjektet, så jeg har like godt startet Oslogruppa selv etter dialog med Vibeke som står bak prosjektet. Du finner gruppa på Facebook her. Nå er det jo ikke meningen at jeg skal strikke og montere tepper alene, så jeg er avhengig av at folk engasjerer seg.

Foreløpig har det vært ganske stille i gruppa med ferietid og sommer. I tillegg er jo gruppa så fersk at det er mange som ikke vet vi eksisterer. Så hjelp oss gjerne med å like siden og dele den videre.

Kreft er en sykdom som ikke viser mye nåde og omtanke. Vår familie har dessverre litt for god kjennskap til denne sykdommen og vi mistet min flotte lillesøster (for snart 12 år siden) i en alder av 24 år.

Tilbake til prosjektet… alle kan bidra med en lapp eller mange, slik gjør du:

Legg opp 9 masker med garn som egner seg til pinne nr 5, strikk fram og tilbake i 21 cm (kortsiden av et A4ark) og fell av. Fest trådene.

Bruk farger og garntyper du liker selv – hovedsaken er at du strikker av garn fra varmende dyr og at du bruker din omtanke og gode energi når du strikker. Tynt garn kan evt brukes dobbelt.

Du kan evt. også strikke lapper over 18 eller 27 masker med samme lengde (21 cm).

Og har du tid og lyst til å montere, så er det kjempefint. Et teppe består av 150 lapper fordelt på 5 remser med 30 lapper i hver remse. Endene er forskjøvet slik at det går en lapp over og en under (fyldigere beskrivelse av dette også på Facebookgruppa). Send meg bare en melding via facebookgruppa eller på e-post gry-h1 etterfulgt av alfakrøll og hotmail.com.

Her ser du et typisk Ull&omtanke teppe:

Har vært så heldig å få 3 garnbutikker med på laget for å ta imot lapper. Så lappene kan leveres til Tjorven, Strikkelilly eller Pickles.

Alternativt kan lappene sendes direkte til meg:

Gry Hege Henriksen, Munkerudkleiva 27, 1164 Oslo

All denne infoen også finnes også på Facebooksiden vår.

Søk gjerne også på Ull&omtanke på nettet og det vil komme opp mange treff. Prosjektet har vært en del i diverse media og fått mye fin omtale.

Leave a Reply