Størst av alt…

Jeg startet helgen med å sy meg en genser i jersey. Bildene er tatt med dagens første kaffekopp om jeg ser trøtt ut.

IMG_6858

Selve genseren er ikke særlig avansert, har tatt utgangspunkt i Easy-mønster 22039 fra Stoff & Stil. Forstykke og bakstykke i kanll grønn er klippet helt etter mønsteret. Ermene er nesten klippet etter mønsteret, dvs jeg hadde ikke nok stoff til lange nok ermer så klippet det jeg hadde, for litt av poenget var å bruke nettopp dette stoffet i blått og hvitt med hvaler. Halskanten i lilla ribb er klippet smalere enn på mønsteret, men likevel bredere enn jeg pleier (8 cm som brettes dobbel inkl sømmonn). For å få lange nok ermer lagde jeg en bred ribb nederst på ermene i samme lillafarge som halskanten.

Har lagt opp genseren med en søm på Covermaskinen i blått, litt skummelt, men den kanten ble ganske bra. Iallefall fra utsiden. Her ser det ut som jeg beundrer Coversømmen 🙂

IMG_6852

Har også brukt covermaskinen til å sy ned halskanten med tvillingsøm. Det gikk sånn passe. Uvant maskin, så jeg hadde litt problemer med å regulere hastigheten så ble litt rykk og napp sying, men regner med det går seg til når vi blir bedre kjent.

Driver også å øver meg på Silhouetten. Tekst var jo relativt enkelt å lage, og det fikk jeg jo også testet i kjolen på forrige innlegg. Men denne gangen tok jeg også et bilde av hvalene i stoffet jeg brukte på ermene. Så lastet jeg det inn og tracet det i programmet. Knotet fælt så jeg var spent om det kom noen hvaler ut. Men det gjorde det. Både en liten til å ha foran, og en stor til baksiden;

IMG_6848

Fra jeg så dette uttrykket på Facebook, så har jeg hatt lyst til å finne på noe med det. Og jeg er kjempefornøyd. Synes ikke fargegjengivelsen var så veldig god på bildene, men at de er bedre i virkeligheten. Men jeg har iallefall fått meg en ny favorittgenser 🙂

IMG_6827

2 comments

Leave a Reply