Pepperkakebaking

Har lovet Fredrick å bake pepperkaker. Etter litt masing hver dag så måtte jeg tilslutt bare krype til korset. 

Lagde deigen på lørdag kveld men vi rakk ikke å bake før tirsdag. Det burde være innenfor, men anbefaler egentlig ikke den oppskriften Trines matblogg kaller verdens beste. Mulig smaken er god, men deigen var veldig lite elastisk. Slik at den delte seg under kjevling, og de ferdige pepperkakene gikk lett istykker når man skulle ta de over på stekebrettet. 

  
Julius måtte selvsagt også få være med. 

  

Etter peppeekakene var stekte så pyntet vi de med melisglasur og nonstop. Fredrick måtte legge seg, men jeg fikk pyntet alle pepperkakene vi hadde laget. 

I tillegg hadde jeg kjøpt et hus og en kirke i ferdig stekte deler. Disse pyntet jeg også i samme slengen. 

Her er en liten del av melisdekoreringen:

 
 Så var det smelting av sukker til hus. (Forøvrig da jeg var igang med det, så fant jeg ut at det var lurt å lage et par karamellpuddinger også)
  
Julius hadde lagt seg men nisset seg ned til pepperkakene om natten…

  

Godt med det som er gjort. 

Pepperkaker – check!

2 comments

  1. “Mulig smaken er god.” Haha, pepperkaker er ingen favoritt? Hos oss er det gubben som står for pepperkakebakinga, smaken er grei, men ungene klager over at deigen ikke smaker noe godt. 🙂

    1. Hadde ikke rukket å smake på de da jeg skrev innlegget 🙂 Men må innrømme at jeg nok ikke er noen ekspert på pepperkaker. Deigen var kjempegod, men kunne tenkt meg enda mere krydder i de ferdige pepperkakene.

Leave a Reply