Ekte staver og andre staver…

La meg først begynne med å si at jeg kan ikke hekle. Har aldri lært å hekle. 

Kanskje et litt rart utsagn med tanke på at jeg i går skrev at hekling er min meditasjon. Burde vel egentlig skrevet at å lage noe med heklenålen er min meditasjon… For det er visst en vesentlig forskjell. 

Dette innlegget skal handle om hekla staver. Jeg har følt det tryggest å bruke det største hullet når jeg hekler. Ingen stor risiko for å bomme. Og hvor mye forskjell kan det egentlig bli om man stikker nåla mellom de forrige stavene, eller i løkka over, fortsatt mellom stavene. Details tenkte jeg. 

Men i går fant jeg ut at jeg skulle prøve å hekle en lue med staver gjennom den løkka istedet for å bevise min teori. 

  
Resultatet var veldig overraskende. Forskjellen var virkelig større enn jeg hadde trodd. Ikke bare i strukturen, men også størrelsen på lua

Jeg brukte samme garntype (Andes) og like mange masker som i en annen lue mer enn stor nok til meg selv som jeg lagde forrige uke med “falske” staver. 

Og lua ble jo myye mindre. Ble barnestørrelse istedet for romslig damestørrelse. 

  
Hater å innrømme det, men synes kanskje strukturen på de ekte stavene også er finest. Er muligens en grunn til at det skal gjøres slik likevel?

Ikke det, synes alle de 17 luene jeg laget med “falske staver” før det også var fine jeg.

Kjæresten presterte jo å si at de forrige måtte være best – for det var godt med luft på hodebunnen. Hehe. 

  

2 comments

  1. Aha, nå gikk det opp et lys for meg her. Kanskje det er derfor en del opplever at luene blir alt for store når de hekler etter luemønstrene mine?

Leave a Reply