Express-strikking av skjerf

Jeg fikk et innfall for en tid siden om at jeg ville ha en Addi Express King Size. Det er akkurat som en strikkelise med sveiv, bare litt flere masker rundt (46 i tallet).

Hentet den på posten i går, pakket den opp og skulle bare se om jeg forsto noe. Det så jo veldig lett ut, så jeg tenkte jeg skulle prøve meg en prøvelapp for å se om det virkelig var så enkelt som det så ut som… Og jepp, det var det.

Bare minutter etter jeg hadde pakket den opp var jeg igang med strikkingen… og den slukte jo garn ganske raskt.

addi

Og ettersom jeg hadde flere hesper av den samme nydelige lillafargen, så valgte jeg å utvide prøvelappen… Så jeg bare sveivet i vei til lengden var passe til et skjerf.

Heklet sammen endene og satte på frynser. Voila!

skjerf

Selv om skjerfet ble ganske tykt når det er dobbelstrikket i dette garnet, så var det veldig behagelig. Det er strikket i Drops Love You #2, som jeg kjøpte en del av da det kom, men ikke helt har funnet de perfekte prosjektene til – før nå! Og garnet har veldig duse fine farger, som jeg tror mange kan like.

Garnet er en blanding av ull, alpakka og lin. Loddent og utolig mykt og deilig.

Må bare bli ferdig med prosjektet på jobben nå, så skal det nok bli flere skjerf. Den Addi-strikkeren har jo noe begrenset bruksområde, men til dette er den iallefall perfekt. Kan ikke tenke meg noe kjedeligere enn å strikke et to meter langt skjerf, men nå var det jo gjort på et par timer. Og så bruker man en liten time på å ordne endene og sette på frynser så er det ferdig.

Jaja familie og gode venner. Nå er dere herved advart om hva som blir årets julegave 🙂

Leave a Reply