Latmannsloppa

I helgen hadde vi strikketreff i Oslo (kommer med mere innlegg derfra når det er litt fordøyd), og på treffet fikk jeg strikket begge ermene til Latmannsloppa.

Noen kjenner kanskje igjen latmannsloppa fra det jeg tidlgere kalte manneloppa på diverse forum og Facebook.

Nå har det seg slik at mannen prøvde bolen da den var ferdig. Men han var for tjukk den var for trang. Så selv om det hadde vært en super mannegenser, så ble den min ettersom den ikke passet han.

Brukte maskeantall fra retrogenseren som han elsker, men skjønte feilen da bolen var ferdig… jeg hadde strikket på en halv pinnestørrelse mindre.

Og ettersom bolen likevel var for trang for han, så felte jeg litt mere øverst på ermene enn jeg hadde tenkt slik at de ble smalere og litt mere som jeg liker dem selv.

Hvorfor navnet latmannsloppa? Det er fordi jeg har tatt utgangspunkt i mønsteret på damejakka Loppa av Ann Myhre (Pinneguri), men den er strikket på tykt garn istedetfor tynt, den er strikket som genser istedetfor jakke, så ingen klipping eller stolpestrikking. I tillegg har den jo ingen lopper. Har også 5 farger (sort, gul og 3 forskjellige grå) istedetfor 6.

Genseren er strikket i Nepal på pinne 5.

(trenger å øve litt mer på posering)

Har brukt maskeantall fra Retrogenseren (fra boka To Raske Pinner av Kristin Wiola Ødegård) i minste størrelse. Og har økt antall masker tilsvarende raglan (8 masker annenhver omg), men jevnt fordelt rundt bolen og tilpasset mønsterbordene. F.eks om mønsterborden går over 6 omganger har jeg økt 24 masker før mønsterborden. Men har samtidig passet på det ble øket til et maskeantall som gikk opp i neste mønsterbord.

Veldig fornøyd med resultatet. Og selv om kjæresten ikke fikk ny genser likevel, så blir denne brukt!

Leave a Reply