Nytt liv uten hender og føtter

Det har vært stille herfra den siste tiden.
Fra å være tilsynelattende frisk ble jeg den 19.desember akutt innlagt på sykehus med livstruende blodforgiftning og streptokokk infeksjon. Jeg ble umiddelbart satt i kunstig koma mens legene kjempet for å berge livet mitt. 

Jeg husker ingenting før jeg våknet ca 4 uker etterpå og fikk den vonde beskjeden om at begge hendene og begge føttene hadde fått så store skader at de måtte amputeres. 

Fra å være frisk ble jeg multihandicappet nesten over natta. 

Jeg har ligget over 3 måneder på Ullevål sykehus, nå er jeg noen uker på Aker sykehus mens proteser på både hendene og føttene tilpasses. Deretter går ferden til Sunnaas på ubestemt tid. 

Det blir jo ny hverdag etterpå, og det blir vel vanskelig å holde på med alle hobbyene jeg gjorde før, men noe må jeg vel klare, og kanskje begynner jeg med noe nytt, for man må jo få utløp for kreativiteten. 

Fint om du følger meg, men du må være tålmodig.

12 comments

 1. Kjære Gry Hege! Jeg leste dette i går kveld og ble helt satt ut. Så vondt og trist å lese! Det er umulig å si noe som er dekkende i en slik situasjon, men vil veldig gjerne legge igjen en kommentar til deg likevel, så fattige ord enn blir. Du er så tøff! Det er det som skinner igjennom mest av alt i det du skriver. Jeg har opplevd mye motgang selv og sliter mye med motløshet til tider, så det som slår meg er at det virker som du har veldig mye pågangsmot til tross for at livet er snudd opp ned på kort tid, og det beundrer jeg veldig. Du har helt sikkert en tøff tid nå, og jeg vil sende de varmeste tanker til deg nå og fremover. Jeg håper du finner utløp for kreativiteten din, for det må man jo, som du sier. Jeg ønsker deg alt godt i prosessen videre og vil med glede følge deg fremover.

 2. Herlighet! Ønsker deg alt godt fremover, og lykke til på Sunnaas. Bloggen din ligger på listen min, så jeg følger med 😀

 3. Jeg har jo visst om dette en stund siden jeg følger deg på Facebook, men synes det er like jævlig for det. Jeg har tenkt mye på deg, og synes det er trolig urettferdig at det måtte ramme deg som er så kreativ og produktiv. Lykke til med opptrening, hold motet oppe og så finner du helt sikkert noe du kan klare å gjøre etterhvert. Stor klem!

 4. Kjære deg. Følger deg på instagram, og har jo skjønt at du har vært syk. At det har vært så alvorlig som dette, ante jeg ikke. For en tøff tid det må ha vært, og kommer nok til å være en lang stund. Som jeg “kjenner” deg fra diverse strikkeforum, så kommer din positivisme til å hjelpe deg på veien. Ønsker deg all mulig lykke med opptreningen i tiden fremover. Stor klem

 5. Fikk først sett dette idag jeg og ble helt satt ut, men vil så gjerne gi deg en stor klem, masse lykke til videre, følger deg på Insta og skjønte bare at du var syk, jeg heier på deg 🌼🌷

 6. Kjære Gry

  Jeg må si jeg ble helt satt ut da jeg så bildet ditt på instagram og må innrømme at jeg ikke hadde fått med meg dette. Det ser ut som du har pågangsmot og jeg heier på deg. Selv om protesene kanskje ikke er de beste å ha på seg nå, så kommer du helt sikkert til å overvinne småbroblemene. Du er så kreativ og du klarer sikkert å finne på noe som du kommer til å imponere oss med.

  Tenker på deg, stå på og masse lykke til.

  Klem
  Analiza

 7. Hei, Gry Hege!
  Jeg hadde gleden av å delta på strikketreffet du arrangerte i Oslo i fjor. Veldig moro! Når jeg nå er ny på Instagram, bruker jeg søkefunksjonen hyppig for å finne nye, interessante folk å følge, og idag kom bildet av deg med nyskankan… E tok tell tåran. Så grumsomme ting som har rammet deg! Jeg har selv vokst opp på Sophies Minde og vet at du er i de beste hender der, men for et sjokk, for en sorg, for en tid du har foran deg. Jeg tar av meg hatten hvis du så mye som et øyeblikk av dagen klarer å være positiv. Samtidig er det kanskje nettopp det som skal til, så jeg håper du fortsetter å holde motet oppe. Lykke til på Sunnaas! Klem

Leave a Reply