Spennende uke med ny bil, og prøving av bedre hender.

Etter at jeg igjen fikk erfare hvor sjørt livet er, og at det slettes ikke er noen garanti for å bli særlig gammel, så fant jeg ut at – søren heller – kjøp den bilen du vil ha.

Og vips så ble det bestilt en demokjørt Tesla X. Og 10 uker etterpå så var den omsider klar til utlevering. Midt i årets verste snøkaos. Og med 4-hjulstrekk og nye dekk, så sitter den jo som støpt på veien. Kan jo også stille opp høyden på bilen så man kommer lettere over snøkanter og dumper i veien.

Og i dag da jeg åpnet døra, så var det “Eg Ser” med Bjørn Eidsvåg som kom fra radioen… så denne bilen er like mye Karianne sin (lillesøster som døde i 2003).

For de som lurer, så trenger jeg bare rattkule/pinne for enklere å holde på rattet. Beina med protesene fungerer som normalt. En annen utfordring på Teslaen er jo skjermen og alle touch funksjonene. Noe som helt klart blir bedre om jeg får nye hender etterhvert med innebygd touch på pekefinger. Inntil videre må jeg stille det på de innstillingene jeg vil ha, og evt. kjøre ut av veien for å stoppe og trykke med touchpen. Mange av funksjonene kan også justeres på rattet eller med stemmestyring.

Fikk som snarest prøve de hendene jeg ønsker meg denne uka, iLimb. De virket veldig mye bedre enn de jeg har nå. Man kan ha mange forhåndsprogrammerte grep som man veksler mellom med små bevegelser. I tillegg kan man lage egne grep enkelt ved hjelp av en app på ipaden. Krysser fingrene for at jeg får kommet igjennom testene og får innvilget søknaden. Da er det håp om å ha slike hender før sommeren.

One comment

Leave a Reply