Kantebånd – ikke for dem uten hender

Dette er historien om det som skulle bli en jumper til minstemann.

Jeg vet jo hvor tynn og lang han er, men jeg overdrev jo muligens en smule, og tror ikke mønsteret var særlig vidt i utgangspunktet.

Fant iallefall ut jeg skulle ha kantebånd rundt alle åpninger (hals, erme og bol) for det har jeg brukt masse tidligere det og er jo så enkelt og greit, ikke sant?

Elendigheten begynte med at jeg klarte å få kantehånet nede til å bite seg fast et stykke lengre opp på genseren. Og ettersom oppspretting ikke er en favoritt med proteser var gode råd dyre. Men så fant jeg ut at jeg kunne sy en coversøm fra baksiden over på alle kantene, det så jo bare litt sporty ut.

Så klarte jo den ene tråden å ryke midt coversømmen rundt halsen. Men kunne jeg ikke bare sy en ny søm like over den forrige, det blir ikke veldig synlig vel? Som sagt så gjort.

En liten skeivhet på første runde kunne vel lett rettes opp på runde to, eller kanskje ikke?

Så er det bare å sy sammen de siste sømmene for å låse inn kantebåndsømmen. Lett som en fjert, dette kan jeg jo. Kan vel ikke være så mye verre med proteser eller?

Tok opp mange ganger, men det viste seg å være komplett umulig… dvs med flaks klarte jeg den ene sånn noenlunde.

Ved siste sømmen, som var raglansømmen i halsen, så klarte jeg å få noe ekstra stoff under kniven, og vips hadde jeg laget et hull, så da måtte jeg jo sy en ny søm, et godt stykke innenfor den forrige, men var jo litt redd for at det ville synes når en raglansøm var mye trangere enn de andre tre…

Og da jeg så at raglanskjøten var foran og ikke bak, var det ikke annet å gjøre enn å gråte sine modige tårer og slenge protesene veggmellom.

Men før jeg prøver å sy den på nytt (neste gang blir det ribb) ville jeg prøve den på han.

HELDIGVIS PASSET DEN IKKE!

Leave a Reply